SWEATLODGE / TEMAZCAL

De Zweethut is zowel een persoonlijk als een groepsreinigingsritueel. De kracht van de Zweethut komt voort uit de stoom en hitte die ontstaan door water over de hete stenen te gieten. Op fysiek niveau is het vergelijkbaar met een sauna en werkt het ontspannend en reinigend. Maar op een dieper niveau werkt de kracht van de Zweethut op de mentale en spirituele houding van de deelnemers.


Dit ritueel heeft vier rondes met elk een specifieke energie. De rondes vormen samen een compleet natuurlijk cyclus. De reis wordt ondersteund door verhalen, zang en drums en er is ook ruimte voor stilte.


De Zweethut is een unieke en krachtige manier om innerlijke groei en heling te stimuleren. Het biedt de deelnemers de mogelijkheid om oude patronen en emoties los te laten en in contact te komen met hun diepste zelf. De ervaring kan intens zijn, maar ook bevrijdend en verrijkend. Het is een prachtige kans om in verbinding te komen met de natuur, de elementen en elkaar.


Deelnemers: 8 tot 25

Locatie: Texel & Noordwijk. Ik sta open voor nieuwe locaties.

MEDICIJN WANDELING & SWEATLODGE

Het doel van deze wandeling is om in contact te komen met onze ware natuur. We lopen in de aanwezigheid van diverse landschappen. De wandeling zal in stilte zijn, met duidelijke richtlijnen en veel ruimte voor je interne proces. Aan het einde van de wandeling hebben we een sweatlodge om onze harten uit te drukken via gebeden en liederen.


Deze wandeling is bedoeld voor diegenen die willen vertragen, in het moment willen zijn en zich willen verbinden met de natuur en hun innerlijke zelf. Het biedt een kans om te reflecteren, te mediteren en te ademen in de schoonheid van onze omgeving. We zullen stoppen op verschillende plekken om te pauzeren, adem te halen en onze aandacht te richten op de omgeving.


De sweatlodge aan het einde van de wandeling biedt een gelegenheid om onze verbinding met de natuur en met elkaar te versterken. Het is een moment om ons hart te openen en onze gebeden te delen met de groep. Samen zullen we zingen en bidden terwijl we ons verbinden met de spirits van de planten en de aarde.Participants: 6 - 12 max.
Location: Texel. Drente. I am open for new locations.

MEN CIRCLES

Mannen zijn Medicijn voor Mannen.

Ik vind het belangrijk om rond mannen te zijn van verschillende achtergronden.

Leren luisteren en mijn waarheid te bewandelen. Spelen, werken, zingen, bidden, lachen, ontspannen en samen zijn. Afstemmen en geïnspireerd worden. Om deze redenen en nog veel meer werk ik graag met mannen.

Als je geïnteresseerd bent, stuur me dan een bericht.

JUNGLE JOURNEYS

Elke winter reis ik naar de Amazone om mijn medicijnstudies voort te zetten bij de bron in Ecuador, Peru en Brazilië. Er is de mogelijkheid om met mij mee te reizen naar deze oude culturen en rituelen.


Mijn plan is om in December - Januari naar Brazilië te gaan, waar ik de stammen Hunikuin aan de Rio Jordao zal bezoeken en daarna zal reizen naar de Katukina en de Yawanawa. De reis duurt 2 weken.

MEN'S WALK IN THE SINAI DESSERT

Gegidst door de locale tribe, de bedoeïenen. Wandelend en gedragen door de ongerepte natuur in stilte zonder bagage. Ergens aankomen waar het vuur brand. Verzorgd worden en voor elkaar zorgen. Samen het moment en verhalen in waarheid delen met aandacht en humor. Muziek maken. Slapen onder de blauwe sterren hemel. Wakker worden voor de zon op is, het hoogste punt opzoeken om de zonsopgang over het woestijnlandschap te aanschouwen. Stilstaan bij een nieuwe dag, een intentie zetten. Achterlaten wat niet meer nodig is om vervolgens stap voor stap door te lopen naar een nieuwe plek.


Deze wandeling is een fysieke en een spirituele reis, die ons de mogelijkheid biedt om verbinding te maken met onszelf, de reflecties van de woestijn en de wijsheid van de bedoeïenen tribe.

Voor we aan deze reis in de woestijn beginnen ontmoeten we elkaar in een Zoom-gesprek en vervolgens in een Sweatlodge op Texel. Hier zetten we onze intenties en bouwen samen een vertrouwensband op.


Tijdens mijn vorige reis naar de Sinaï woestijn heb ik 16 stenen verzameld die dienen als tickets voor onze mannengroep om aan deze reis te beginnen. Als je klaar bent voor een transformerende reis en je bij onze groep wil aansluiten, neem dan contact met me op om je plek te reserveren. Dan stuur ik je jouw rots.


wanneer: 21 Februari

47 DAYS OF FASTING

Ik nodig je uit om deel te nemen aan deze 47-daagse vastenperiode, die je thuis kunt beginnen, maar met steun van ons allemaal. We zullen geleidelijk onze gewoonten aanpassen (koffie, suiker, drugs, alcohol en eindeloos scrollen). Vervolgens beginnen we met intermittent fasting om ons lichaam voor te bereiden op een tribale bijeenkomst op Texel. We vasten 4 nachten en 4 dagen met elke nacht een zweethut.


Vasten is een krachtig instrument om helderheid en inzicht te verkrijgen. Het is een ritueel dat wereldwijd wordt beoefend en deel uitmaakt van vele religieuze en culturele tradities. In mijn sjamanistische praktijken heb ik verschillende vormen van vasten gedaan, waaronder plantendieet en vision quests, die variëren van één dag tot 180 dagen of langer.


Een van de grootste uitdagingen van vasten is de discipline om ermee door te gaan. Het vergt duidelijke beslissingen en discipline om vast te houden aan de vastenperiode. Daarom is het nuttig om een ​​ondersteunende omgeving te hebben.


De vastenperiode loopt van 22 februari tot 10 april. Dit helpt om in te spelen op een wereldwijde energie van vasten, aangezien meer mensen over de hele wereld tegelijkertijd zullen vasten.

KAMBO

Kambo is een eeuwenoude inheemse geneeswijze die wordt verkregen uit het huidafscheiding van de Amazoneboomkikker. Wanneer Kambo lokaal op de huid wordt aangebracht, zorgt het voor een radicaal reinigingsproces van lichaam, emoties en geest.


Een Kambo-behandeling is een intense en korte ervaring met langdurige heilzame effecten. Kambo:

  • Boost het immuunsysteem
  • Werkt als natuurlijk antibioticum
  • Werkt als een ontstekingsremmer en antimicrobiële medicatie
  • Is een sterke natuurlijke pijnstiller
  • Is een geweldige medicijn om depressie te behandelen
  • Helpt bij het ontgiften van lever en darmen

Ik ben beschikbaar voor privé-sessies en groepscirkels. Tijdens een Kambo-sessie creëer ik een veilige ruimte waarin je ondersteund wordt in jouw reinigingsproces. Ik werk nauw samen met de kikker en ben zowel door de indiginous getraind als door de IAKP.

RAPÉ SINGING CIRCLE

Gedurende de jaren heb ik liederen uit verschillende tradities verzameld. Met name die van de Noke Koi, Yawanawa, Huni Kuin). Samen zingen geeft een krachtig gevoel, verhoogt de energie en verheft de geest.


Samen zingen verbindt en creëert een gevoel van eenheid, ongeacht zangervaring. Het zingen van chants uit verschillende tradities heeft een helende werking op lichaam en geest, helpt bij loslaten van spanning en stress en versterkt de verbinding met jezelf en anderen.  Het creëert een krachtige energie die kan leiden tot hoger bewustzijn.


In deze bijeenkomsten is het mogelijk om Rapé te ontvangen. Dit is een tabakspoeder dat de herinnering aan de jungle oproept. Deze fijngemalen tabak, vermengd met de as van verschillende bomen en kruiden, wordt met een pijpje in de neus geblazen. In mijn training met Paje Paenawa heb ik geleerd hoe ik Rapé kan maken. De Rapé die ik gebruik is door mij met goede intenties gemaakt. Samen met de energie van de tabak en de persoon die blaast, brengt het helderheid en reinigt het het fysieke en emotionele systeem.


deelnemers: 8-20

ANCIENT MASSAGE & BREATHWORK

De basis van de massagetechnieken die ik gebruik, komen uit de Thaise massage. Het bestaat uit geassisteerde stretch-oefeningen en acupressuur, en wordt uitgevoerd in een meditatieve staat.

Deze massages hebben invloeden van acupressuur en Shiatsu en bevatten veel elementen van stretching en yoga asanas. En zijn gericht op het ontspannen van de geest en het openen van het lichaam voor het leven.


Door het masseren van de meridianen door het hele lichaam wordt energie in beweging gebracht, waardoor het lichaam wordt gerevitaliseerd en blokkades worden opgeheven. Door te werken met de energiestroom en lichaamsuitlijning kalmeert de massage de geest en brengt emoties in balans.


Daarnaast integreer ik ademwerk in de massagesessies, omdat de ademhaling een belangrijke rol speelt in het ontspannen van het lichaam en het kalmeren van de geest. Ik nodig de ontvanger uit om bewust te ademen en de adem te gebruiken om spanning en emoties los te laten. Het ademwerk kan ook helpen om meer in contact te komen met het lichaam en met het huidige moment, waardoor een diepere ontspanning kan ontstaan. De combinatie van massage en ademwerk kan helpen om blokkades op fysiek, emotioneel en mentaal niveau los te laten en de natuurlijke stroom van energie in het lichaam te herstellen.


treatment 90min

locatie: aan huis, texel of amsterdam.